topbar
 
 
zeneexpressz header0022
 

Sávolt Karolina festményeivel többek közt az állatvédelemre igyekszik felhívni a figyelmet /Fotó: Zsolnai Péter

Bár még mindig csupán tizenhárom esztendős, Sávolt Karolina már megszokhatta, hogy nyüzsögnek az emberek a festményei körül. Nem is csoda, hiszen másfél éve nyílt meg az első tárlata, azóta pedig Dubajban, Nizzában és Barcelonában is kiállították a műveit. Nem véletlen az sem, hogy a tehetséges művészről a sportrovat hasábjain írunk, hiszen édesanyja az olimpiai ezüstérmes egykori úszónő, országgyűlési képviselő Szabó Tünde, ő maga pedig nem mellesleg korosztályos válogatott teniszező.

Karolina kilencévesen kezdett el festeni, az internet segítségével, autodidakta módon sajátította el tudása alapjait. Azóta rengeteg csodálóra tett szert a mágikus realizmust megidéző képeivel, ahogy azt szombaton, a MaxCity Wenga Design Showroom törökbálinti bemutatótermébe szervezett közönségtalálkozón is tapasztalhattuk.

Gyönyörű festményeivel rászorulókon segít az olimpiai érmes úszó lánya

Minden festményemnek megvannak az üzenetei, a környezetvédelem, természetvédelem, állatvédelem. Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy védjük meg a környezetünket, és lássuk meg a szépséget benne. Az a célom, hogy minél többen láthassák a festményeimet, és átvehessék az üzeneteiket. Nagyon örülök, ha egy kiállításon látom, hogy hatással vagyok a környezetemre – magyarázta lapunknak Karolina, aki a jótékonykodásra is nagy hangsúlyt fektet. Az első festményéből származó bevételeket például szájjal és lábbal festők támogatására ajánlotta fel, s azóta is több jótékonysági programhoz csatlakozott.

A tehetséges festőnek fiatal kora ellenére kiforrott, egyedi stílusa van /Fotó: Zsolnai Péter

Az élete, a mindennapjai ugyanakkor nemcsak a művészetről szólnak, a sport, és persze a tanulás is ugyanúgy fontos számára.

Karolina művei díszpárnákat, táskákat, selyemkendőket is díszítenek /Fotó: Zsolnai Péter

Minden szabadidőmben festek, ha kell, egy hosszú nap után is. Nekem ez a kikapcsolódás, a pihenés. Számomra ez nem munka, nem fárasztó – árulta el Karolina, aki több idegen nyelvet beszél, teniszezőként pedig országos bajnok a korosztályában.

A büszke szülők (balra) igyekeznek a háttérben maradva támogatni lányukat /Fotó: Zsolnai Péter

Karolina festészetét nagyra tartja a népszerű előadóművész, Fásy Ádám is.

Borzaszótan fiatal, de a munkássága, és a tartalom, amit megjelenít a vásznon, olyan, mintegy egy tapasztalt kortárs festőművészé. Régóta figyelem a pályafutását, a Munkácsy Alapítvány elnökeként nyitott vagyok a fiatal művészek alkotásaira. Karolina munkásságának a színvonala pedig lenyűgöző – fogalmazott Fásy.

Vörös Lajos (balra) designer és Fásy Ádám is régóta követi Karolina munkásságát /Fotó: Zsolnai Péter

Vörös Lajos designer, a közönségtalálkozó szervezője büszke az együttműködésükre Karolinával.

A párom régebb óta követte Karolina munkásságát, nekem is nagyon tetszik, amit csinál. A színesebb impulzusai „fűszerként” elhelyezve nagyon jól beilleszhetőek a belsőépítészet letisztult világába – magyarázta Vörös.

Karolina képei bevételeiből több jótékonysági programot segített /Fotó: Zsolnai Péter

Orvosnak szeretne tanulni

A sokoldalú Karolina tanulmányaiban édesapja, Sávolt Ákos példáját követné.

Teniszezem, tanulok, festek, szeretném, hogy a művészet és a sport is mindig az életem része legyen. A jövőben szeretnék orvos lenni, az édesapám sebész, ő is inspirációt jelent számomra – mesélte.

Forrás: sportal.hu

Esemény naptár

 

Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719

footerfacebook

zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva