topbar
 
 
zeneexpressz header0022

Zeneexpressz ajánló

Fásy TV a youtube-on

Fásy konyha receptajánló

Zoltán Erika őszintén beszélt arról, hogyan indult be karrierje, a kezdetekben miért nem szerette legnagyobb slágerét vagy éppen miért nem akarta, hogy Zoltán Erikaként ismerje meg az ország.

A likebalaton.hu-nak adott interjúban elmondta, eleinte énekes-táncosként dolgozott volt férjével, majd 1984-ben figyelt fel rá a neotonos Pásztor Laci egy siófoki bárban. Ezeken az éjszakai showtime műsorokon ismerkedett meg többek között Szulák Andreával és Komár Lászlóval is.

1985-ben újra megkereste Pásztor Laci, amikor is nagy lehetőséget kínált az akkor feltörekvő énekesnek. A Neoton vezetője és gitárosa mesélt Erikának az Interpop fesztiválról, ahol ismeretlen előadók, saját dalukkal mutathatták meg, hogy mit tudnak. A tehetségkutatón végül a Szerelemre születtem című számmal kellett elindulnia:

"Pásztor Laci nappalijában hallottam először a dalt, ő adta elő akusztikus gitárral, és nem tetszett. Teljesen magamba roskadtam, hogy ezzel a dallal kell indulnom a versenyen, de bíztam annyira Laci tehetségében, hogy elfogadtam" - mesélte.

Erika a 80-as évek végén

Mivel édesapjával nem volt jó viszonya, direkt kérte, hogy a színpadra állásánál csak "Erika" néven jelentsék be. Végül a bemondó Zoltán Erikaként konferálta fel, így az énekesnő dühösen és felfokozott állapotban adta elő meghatározó produkcióját. Bár elnyerte a közönségdíjat, eleinte sírt és nem örült az eredménynek. Idővel azonban belátta, hogy egy előadó számára a közönség visszajelzése a legfontosabb.

Erika sokat dolgozott a Balatonon, de családi szálak is kötik a magyar tengerhez. Nagymamájának Vonyarcvashegyen volt nyaralója, a kis Erika pedig minden nyarát ott töltötte el. A mai napig rendszeresen látogat el a környékre, pihenni és fellépni egyaránt.

Az énekesnő 1990-ben vágott bele férjével az Erica C Dance School tánciskolába, reményei szerint idén már a Balatoni tábor is megrendezésre kerül. A művésznő február 15-én ünnepli születésnapját, aminek alkalmából egy online táncos-énekes elődadással is készülnek majd.

Az interjút végül a Balaton rövid jellemzésével zárta:

"A Balaton egy igazi csoda és mindent megtalálsz ott. Gyönyörködhetsz a kilátásban, és olyan érzést ad, amelytől én teljesen feltöltődöm. Imádok sétálni, például Tihanyban, de ha zsongást akarok, Siófokon sétálok egyet a Petőfi-sétányon. Hangulatodtól függően mindig mindent megtalálsz a Balatonnál, amire szükséged van."

Forrás: Blikk

 

Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 

zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva