topbar
 
 
zeneexpressz header0022
 

Meg kell becsülni a kort, amelyet elértünk, véli Csepregi Éva, aki október 22-én ünnepli a 70. születésnapját.

Az énekesnő másban is jubilál, öt évtizede indult el a Neotonnal közös élete, amely egy csodálatos és színes életművé forrta ki magát. Ezt mutatja meg az énekesnő január 6-án a Budapest Arénában.

- Boldog születésnapot! Nem bánja, hogy egy kicsit korábban köszöntjük?

- Nagyon köszönöm, ez mindig jólesik az embernek és a jókívánságok nem jöhetnek elég korán vagy későn.

- Akkor sem, ha kimondjuk, hogy 70 éves lesz?

- Édesanyám azt mondta mindig, hogy negyvenig még jó. Nagyon szép évek vannak mögöttem, mögöttünk a zenekarral, a fiammal, az egész életünkkel. Igaz egy nőnek mindig egy kicsit nehéz, hogy másképp néznek már rá. De a koncerteken látom, hogy a fiatalok is tapsolnak, és úgy érzem, bizonyos értelemben az ember át tudja lépni ezeket a korlátokat.

- A születésnap mellett 50 éve tagja a Neotonnak, 40 éve nyerték a japán fesztiváldíjat. Nagy évfordulók...

- Valóban negyven éve készült el a Holnap hajnalig, amely nagy sláger lett, sok nyelven megjelent és nagydíjat is kaptunk érte pont októberben, a születésnapomkor. A japánok tanácsára egy kicsit lefaragtunk az életkoromból. Amikor elkezdődött ott a Neoton története, 27 éves voltam, de azt füllentettük, hogy három évvel fiatalabb vagyok. Itthon is sok kellemetlenségem adódott ebből, végül a 60. születésnapomon végre azt mondtam, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba! Büszkén vállalom a koromat.

- Számvetés készül?

- Semmit nem sírok vissza. Nem pityergek azon: bárcsak vissza lehetne menni az időben. Persze a magánéletem kicsit háttérbe szorult a szakmám miatt. A színpad az igazi nagy szerelmem, mindig is az volt. A fiam az egyetlen, aki miatt mindent feladtam volna. Ám mivel ő is színpadi ember, soha nem kért volna ilyesmit.

- Más kérte?

- A férfiak sokszor kérték volna. Ez az egyetlen, amelyet fiatal koromtól kezdve kicsit másképp csinálnék, de valamit valamiért. Olyan nincs, hogy valakinek tökéletes legyen az élete.

- Egykori párja, Erdős Péter volt a Neoton menedzsere. Hogy éli meg a róla megfogalmazott negatív véleményeket?

- Nem akarok Péterről beszélni, 34 éve, hogy meghalt, volt egy hihetetlenül érdekes és viszontagságos élete, amelyet nagyon nehéz lenne kielemezni. Ha valaki kíváncsi rá, akkor utána tud nézni. Egyet tudok, nagyon tisztességes ember volt.

A teljes interjú megtekinthető a Blikk oldalán

Esemény naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719

footerfacebook

zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva