topbar
 
 
zeneexpressz header0022
 

Varga Miklós kifejtette, hogy pontosan mit értett az alatt, hogy az Európa című dalát "nem a szivárványos Európának" írta

Varga Miklós kifejtette, hogy pontosan mit értett az alatt, hogy az Európa című dalát "nem a szivárványos Európának" írta annak idején. Arról is beszélt, hogy milyen támadásokat kapott kijelentései miatt.

Varga Miklós az Origonak egy videointerjúban mesélt arról, hogy annak idején, a 80-as évek közepén ők is álmodoztak arról, hogy a kettészakított Európa - nyugat és kelet - egyszer újra egyesül majd. Most azonban úgy érzi, hogy ez a dédelgetett álom inkább az országhatárainkon belül valósult meg, és esetleg Lengyelországban. Ő ugyanis már nem tud azonosulni a Nyugat-Európa ideológiájával. Egy fellépésén pedig konkrétan kijelentette, hogy nem a szivárványos Európának írta, az egyik legsikeresebb dalát, az Európát. Most részletesen meg is magyarázta, hogyan értette ezt a mondatot.

- Amit mi megfogalmaztunk abban a dalban, az az Európa, a nyugati féltekén, már nem az az Európa. Ott valami egészen más, - nem is tudom - földrész kezd kialakulni. (...) Azok az európai értékek, amiket oly sokszor hiányolnak nálunk és vetnek a szemünkre, azok pont nálunk jelennek meg. Ez a szivárványos kiszólás, ez csak az egyik része. Nekem semmi gondom nincsen a szivárványosokkal, addig amíg nem akarják kötelezővé tenni. Tehát ez csak egy szegmense annak az európai értéknek. Meg kellene fogalmazni a valós európai értékeket, amiket mi egymástól elvárunk. De amikor rá akarják húzni az európai értekre mint elsőszámú értéket ezt az egész szivárvány, meg gender történetet, az szerintem egy elég nagy mellékvágány - magyarázta az énekes, aki elárulta ezekért a kijelentéseiért kapott támadásokat is.

Forrás: Blikk

Esemény naptár

 

Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719

footerfacebook

zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva