Roznyikné Gyémánt Andrea egy ajándékcsomagot vehetett át a polgármestertől és a múzeum igazgatójától. A Palotási Általános Iskola dolgozói együtt érkeztek a tárlatra, közülük került ki a szerencsés látogató. Azt mondta, nagyon erős atmoszférája van a kiállításnak, nagy hatással vannak rá a képek.

Horváth Richárd polgármester a napokban köszöntötte a Munkácsy-kiállítás 7500. látogatóját.

A kiállítás népszerűsége az eltelt csaknem három hónap alatt töretlen: nem csak hatvaniak, hanem nagyon sok turista érkezik ide, hogy láthassa Munkácsy alkotásait: eddig több mint 200 különböző településről jöttek látogatók. Népszerű az idősek és a fiatalok körében is, iskolás csoportok is rendszeresen résztvevői a tárlatnak. – Nagyon jó tapasztalataink vannak. Mindenki nagyon elégedetten nyilatkozik a tárlatról. A látogatók külön kiemelik, hogy mennyire hasznos a tárlatvezetés, mivel így nagyon sok történetet, háttérinformációt tudhatnak meg az alkotásokról – fogalmazott Márkus Mariann, a Hatvany Lajos Múzeum igazgatója.

A városvezető szerint öröm, hogy a jelenlegi vírushelyzetben is ilyen sokan jönnek el megnézni ezt a kiállítást. Kultúrtörténeti pillanat – így nevezte ezt a tárlatot, mivel ez egy olyan fontos mérföldkő a múzeum és a település életében, amivel egy magasabb szintre tudtak lépni. Leszögezte: már tárgyalnak arról, hogy a jövőben milyen nagy volumenű kiállítást tartsanak meg Hatvanban.

Munkácsy alkotásai még vasárnapig, október 11-ig megtekinthetők a Hatvany Lajos Múzeumban.

Forrás: hatvanihirlap.hu