topbar
 
 
zeneexpressz header0022

Zeneexpressz ajánló

Fásy TV a youtube-on

Esemény naptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Budapest — Nyolcvan fölött is csúcsformában van Korda György, aki feleségével, Balázs Klárival életmódot váltott. Most elárulták fiatalokat megszégyenítő energikusságuk titkát: mindennap sportolnak, mellőzik a káros szenvedélyeket, első számukra az egészség! Ennek érdekében megreformálták a konyhájukat, sok mindent száműztek a spájzból és a hűtőből, zöldség és gyümölcs viszont mindig van otthon. Íme az egészség receptje, érdemes követni a példájukat, ahogy régen a Tévétornában mondták: „Idősebbek is elkezdhetik”.

– Szeretünk finomat enni, mint mindenki, de most már figyelünk arra, hogy amit elfogyasztunk, az tényleg minőségi és egészséges legyen. Arra is ügyelünk, hogy olyan éttermektől rendeljünk, ahol figyelnek a frissességre és a jó alapanyagokra – említette Klárika, aki elárulta azt is, jó ideje fehér liszt helyett zablisztet használ, ha valami finomat szeretne sütni és még a vendégek kedvéért sem tart otthon cukrot, így óvva szeretett férjét.

A legendás énekes és neje mindennap rója a kilométereket szoba-biciklijén, sokat tornáznakés egészséges ételeket esznek

– Gyurinak nem szabad cukrot ennie, ezért azt egyáltalán nem veszünk. Sőt tejtermékeket sem nagyon fogyasztunk, a reggeli kávéba mandulatejet csurgatok, az egyébként is sokkal finomabb. Amióta figyelünk erre, sokkal jobban érezzük magunkat, reggelente energikusabban kelünk és a bőrünknek is nagyon jót tesz ez az új életmód – tette hozzá az énekesnő, aki kivirult az utóbbi hetekben. Persze ehhez az is kell, hogy Kordáéknál egy ideje csak egészséges ételek kerülhetnek az asztalra, nincs „bűnözés”, Klárika mindenre odafigyel.

– Emlékszem, gyerekkoromban csak kiszaladtam falun a konyhakertbe a paradicsomért és házi, az udvarban kapirgáló csirkét ettünk, amit ma már nehéz megtalálni. Szerintem fontos, hogy tudjuk, mit eszünk, mert a szervezetünknek és az életünknek tartozunk ennyivel. Mostanában például a leveseket is ásványvízből főzöm, mert gondolom, a járvány miatt jobban klórozzák a vizet és nem szeretnék ennyi vegyszert bevinni a szervezetembe – jelentette ki Balázs Klári, aki nemcsak a saját testével, hanem a környezettel is megpróbál harmóniában élni. Éppen ezért műanyagmentesen él, és ha semmilyen más lehetőség nincs, akkor szelektíven gyűjti a hulladékot.

– Szerintem nemcsak a fiataloknak, de mindenkinek figyelnie kell erre. Én vászontáskával járok vásárolni és még a zöldségeknek és a gyümölcsöknek is saját tasakot viszek magammal. Mi persze mondhatnánk azt, hogy ami utánunk jön, az nem érdekes, de nagy felelőtlenség lenne, ha valóban így tennénk! Igenis össze kell fognia mindenkinek és az utánunk következő generációkat, egészen a kisgyerekekig, meg kell tanítania arra, hogy vigyázzanak önmagukra és a környezetre is – emelte ki Klárika.

Nem maradhat el a torna

Korda György és Balázs Klári nagyon fontosnak tartja a mozgást is. Nemrég beruháztak egy szobabiciklire, amelyet gyakran használnak is, hiszen mindketten naponta letekernek pár kilométert.

– Ha pedig jó idő van, akkor a kertben is teszünk jó néhány kört, mert a gyaloglás is remek kondit ad – jelentette ki lapunknak a legendás énekes.

Forrás: Blikk

Megjelenítő fotó: Facebook

 

Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 

zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva