topbar
 
 
zeneexpressz header0022
 

munkacsy5000 megje02

A legnagyobb magángyűjteményű Munkácsy-kollekció érkezett Mosonmagyaróvárra decemberben. A tárlat ötvennyolc alkotása a festőművész kézjegyét őrzi, kettő pedig róla készült portré.

A Hansági Múzeum a kiállításhoz kapcsolódóan több programot is szervez, melynek köszönhetően még inkább megismerhetjük a mester munkásságát, egyes alkotásait.  Pákh Imre magyar–amerikai műgyűjtő páratlan Munkácsy-kollekciójára óriási az érdeklődés. Tegnap a mosonmagyaróvári polgármester köszöntötte az ötezredik látogatót. – Hatalmas megtiszteltetés, hogy – ha rövid ideig is – a város fogadhatja Munkácsy képeit – mondta el a városvezető. – Az külön öröm, hogy diákcsoportok is megtekintik a festőművész alkotásait. Az ötezredik látogató az általános iskola második osztályába járó Csáky Mária Krisztina, akinek Dr. Árvay István polgármester emléklapot és egy családi meghívót is átadott az ajándékok között.

– Nem számítottam arra, hogy én leszek az ötezredik, nagyon meglepődtem, amikor szólítottak. Nagyon tetszenek Munkácsy Mihály festményei, én is szeretek rajzolni – árulta el a piarista iskola kisdiákja. Az egyházi iskola vezetője, Zsódi Viktor is megjelent az eseményen. Hozzátette: diákjaik osztályfőnöki és rajzórák keretében látogatnak el a Munkácsy-kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokra.

– A legtöbb látogató kér tárlatvezetést, és nagyon népszerűek a foglalkozások, melyek keretében nemcsak mesélünk a képekről, a festőművészről, hanem kézműves-foglalkozások is kapcsolódnak hozzá – tudjuk meg Schredl Katalin múzeumpedagógustól. A dél­előtti órákban egymásnak adják a kilincset a gyermekcsoportok, köztük akár óvodások is.

Dániel Balázs mesterszakács (bal) alkotta meg az elő-és főételt az eredeti menüsor alapján.

Múlt szombaton is érdekes programra várták az érdeklődőket. A Krisztus Pilátus előtt című kép 1881-es párizsi bemutatója utáni bankett menüsorát kóstolhatták meg újból az érdeklődők. A rákot, kacsát, galambot tartalmazó előételt, valamint a különleges főételt Dániel Balázs világbajnok ezüstérmes, olimpiai bronz­érmes mesterszakács alkotta meg. Az eredeti epres-vaníliás keksztortát Bernáth Roland mestercukrásznak, a többféle bonbont Foki Izabellának köszönhették a vendégek, akiket korhű zenével a Mandala Trió szórakoztatott a tárlatvezetés mellett.

Forrás: Kisalföld.hu

Esemény naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719

footerfacebook

zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva