topbar
 
 
zeneexpressz header0022

Zeneexpressz ajánló

Fásy TV a youtube-on

Fásy konyha receptajánló

Budapest – 68 évesen is remek formában van Marcellina, akiről a közönség nem is sejti, hogy állandó mosolya mögött az utóbbi időben komoly küzdelmeket vív.

A szaxofonos ma már tisztában van vele, hogy a régi, eltemetett és fel nem dolgozott tragédiákat bizony nem lehet a szőnyeg alá söpörni, mert előbb-utóbb a felszínre törnek.

 

– Meggyőződésem, hogy mosolygó depresszióban szenvedek, sokszor pánikrohamaim is vannak. Azért vagyok kicsit bizonytalan, mert nem fordultam szakemberhez, magamban próbálom ezeket az érzéseket megfejteni, és ebben az írás is segítségemre van. Elkezdtem ugyanis egy regényt írni, amiben a főhős olyan dolgokon megy át, mint én mentem az életem során. Ez egyfajta terápia a számomra, de segít egy nagyon kedves coach ismerősöm is, akivel mindennek ellenére egy új projekt kidolgozásán ügyködünk – kezdte a Blikknek Marcellina.

A zenész a Blikknek elárulta, a múltban számos trauma érte, amelyeknek a feldolgozására csak mostanában kényszerült sort keríteni.

– Korábban azt hittem, az elengedés annyiból áll, hogy keményen továbblépek, nem gondolva a történtekre. Súlyos árat fizettem azért, hogy megtanuljam, ez nem így van. Négy éve, amióta nagyot sokat tevékenykedek itthon, tudom, hogy valami baj van. Aztán kezembe került Zsoldos Gábornak, a Dolly Roll volt dobosának a könyve, amelyben emléket állít édesapjának, Zsoldos Imrének, a legendás trombitásnak. Szinte senki nem tudja, hogy az ő halála szorosan összefügg a Marcellina PJT megszűnésével, hiszen az ORI-turnén Temesváry Pepo basszusgitárosunk vezette a Zsigulit, ők pedig mindketten abban a tragikus autóbalesetben hunytak el. Rám hárult a feladat, hogy a rettenetes hírrel bekopogjak Pepo feleségéhez. Az a sokkhatás, ami ért mindkettőnket akkor 1985-ben, azt eredményezte, hogy soha többet nem beszéltünk egymással. Az a furcsa, hogy Pepo fiával a mai napig tartom a kapcsolatot, és az édesanyjáról semmit nem tudok a mai napig. Ez tabu téma lett még a zenésztársaim között is – emlékezett vissza a szaxofonos, aki ma már abban is biztos, hogy a régi, feldolgozatlan élmények is közrejátszottak a volt párjával való óriási harcokban - A kapcsolatomra is kihatással voltak a kimondatlan, feldolgozatlan történések. Egy kapcsolat ugyanis sok olyan dologra is rávilágít, ami az én életemben egyszerűen nem volt jelen, nem létezett vagy legalábbis nem sokkal ezelőttig így gondoltam

Marcellina most úgy érzi, már látja a fényt az alagút végén, a rengeteg nyomasztó élmény feldolgozásában nagyon jó úton halad, kiírja magából. És ezzel jó hírt közvetít azok számára, akik szintén ilyen cipőben járnak. Mint mondja, meglepődött, mennyien fordultak hozzá a video megtekintése után.

– Voltak napok, amikor konkrétan cselekvőképtelen voltam. Hiába volt előttem a lista, mi mindent kellene csinálnom, azt éreztem, hogy nem megy. Például a reggeli elkészítése minimum két órámba telt. Nagyon nehéz időszakon vagyok túl és tudom, messze még a vége, de úgy érzem, haladok. Kellett ez a hatalmas érzelmi vihar a könyv olvasása után, ami úgy söpört végig az életemen, hogy az eltemetett csontvázak egyre jobban látszódjanak – tette hozzá a szaxofonos.

Forrás: Blikk

 

Esemény naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 

zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva