• _blank

    Ne habozzon! Rendelje meg Tőlünk családi – céges rendezvényekre, város – falunapokra, fesztiválokra szolgáltatásunkat! Amennyiben meggyőztük, hogy minket válasszon, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

  • Ne habozzon! Rendelje meg Tőlünk családi – céges rendezvényekre, város – falunapokra, fesztiválokra szolgáltatásunkat! Amennyiben meggyőztük, hogy minket válasszon, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Budapest — Ilyen még nem volt! Somló Tamás (†68) özvegye, Keszthelyi Gyöngyvér (43) többtucatnyi éhes szájra készít menüt családi ünnepeken, méghozzá a vendéglátó saját otthonában.

– Ügyvédi irodában dolgoztam, ahol többször volt csapatépítő rendezvény. Az egyikre készítettem sült szarvascombot sólettel, ami nagyon ízlett mindenkinek – mesél a kezdetekről Csuflák, akit később egy kolléganője kért meg, hogy a lánya ballagására rendezett családi összejövetelen főzzön a vendégekre. – Régen csináltam házibulikra ilyesmit, volt, hogy otthon főztem, de előfordult, hogy máshol álltam a tűzhely mögé, így szívesen vállaltam. A barátnőm, aki azóta az üzlettársam, vetette fel az ötletet: csináljunk egy vállalkozást. Ő intézi az adminisztrációt, nekem csak sütni-főzni kell a megrendelőknél. Egy születésnapon, ballagáson, keresztelőn a háziasszony ugyanis nem tud szétszakadni, részt venni az eseményen, elkészíteni a többfogásos menüt és a vendégekkel is törődni egyszerre. Étterembe persze, lehet menni, de az kevésbé otthonos.

 

Zséda és Somló Tamás közösen lépett fel a Zeneexpressz színpadán


Gyöngyvér tisztában van vele, bizalmi dolog, ha a család elmegy valahova, ő pedig sürög-forog a konyhájukban, így elengedhetetlen a főzések előtt egy oldott légkörű és barátságos megbeszélés. Rugalmasan tervez, bármelyik családtag besegíthet neki, így akár át is cseveghetik a főzéssel töltött időt. Akkor sincs baj, ha nagyobb a vendégsereg, visz magával „kuktát” és a szükséges minőségi alapanyagokat is beszerzi.

– Minden embernek más az ízlése – magyarázta lapunknak az asszony, akinél több menüsorból is lehet választani, de a hagymalekvártól a pástétomokon át magyaros, thai, zsidó és vadételeket is készít. – Sőt, vegánt is, hiszen Lili lányunk sokáig nem evett húst, Tominak pedig nagy kedvence volt a töltött libanyak. Vallom, az az étel finom igazán, ami szeretettel készül!

 

Lili még nem segít be

Bár Somló Tamás és Gyöngyvér közös lánya, Lili is tud főzni, őt egészen más érdekli.

– Lilinek a saját dolgaival kell foglalkoznia. Héberül, angolul és spanyolul is beszél, harmadikos gimnazista, emellett az ELTE esti képzésén kínai nyelvet, filozófiát tanul, és az ötvösszakma elsajátítása is belefér a kapacitásába – meséli az asszony. – Tamás nagyon boldog, mosolyog odafönn, ha látja a lányunkat.
 

Forrás: Blikk

Kiskép: wikipédia

Nincsenek események a napárban

Műsornaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben