topbar
 
 
zeneexpressz header0022 

Ajánló

Fásy TV a youtube-on

Esemény naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
poorpeter megje02

Szegény embert az ág is húzza – ezt érezheti most Poór Péter (75), akit – amellett, hogy a közönség is nagyon hiányzik neki – anyagilag is megvisel ez az időszak.

A táncdalénekesnek hónapok óta nincs bevétele, és tart tőle, ha érkezik a koronavírus-járvány második hulláma, ez továbbra is így marad. Most pedig habnak a tortán még egy kisebbfajta katasztrófa is érte: villám csapott a házukba, tönkretéve rengeteg dolgot.

– Az ember próbál spórolni, próbálja megúszni az extra kiadásokat, erre nem belénk csapott a villám is? Most is azt intéztem, hogy a tévé működjön, mert minden elektromos kütyü tönkrement. Persze, volt biztosítás, de sok az utánajárás, a kiadás, amiről a végén benyújtja az ember a számlát és egyszer kifizetik... – panaszolta az énekes.

– Nem túlzás, ha azt mondom, borzasztó a zenészek helyzete. Én a tartalékaimból élek, ami nem tudom, meddig lesz elég, így is összehúztam a nadrágszíjat, amennyire csak lehet, de hát van az a pont, amikor az ember már nem tud többet faragni a költségeiből. Négyen élünk egy háztartásban, és mind idősek, azaz nagy gyógyszerfogyasztók vagyunk. Amikor megfordulok a patikában, kapásból 50 ezret ott kell hagynom – mondta a Blikknek a zenész, akinek a helyzete nem túl rózsás mostanában, de a humorérzéke mégsem hagyta el.

Péter három mozgássérült beteget lát el a családban, akikről egymaga gondoskodik, és még a háztartást is egyedül vezeti.

– Az a legmulatságosabb a helyzetünkben, hogy az én nyugdíjam a legalacsonyabb, de mind a négyen kisnyugdíjasok vagyunk. Megpályáztam egy 300 ezer forintos támogatást, ami egyfajta kölcsön, mert aztán azt le kell dolgozni fellépésenként, de nem jeleztek vissza, úgyhogy azzal már nem számolok. Tavaly március óta kapok némi szerény kiegészítést, amit a Máté Péter-díjjal együtt nyertem el, de utólag kiderült, hogy az sem nettó juttatás, hanem adózni kell belőle – taglalta a zenész.

Ahogy mondani szokta, az ő korosztálya nem idős, csak régóta fiatal, de tisztában van vele, a rajongók nem a régi lendülettel rohamozzák majd meg a koncerthelyszíneket.

– A közönségem a veszélyeztetett csoportba tartozik, a korlátozások után is óvatosságra fogják inteni őket – mondta Poór. – Bízom benne, hogy hamarosan változik a helyzet, és talán megússzuk a második hullámot.

Nincs mit befektetni

Mivel Poór Péter a saját költségen stúdiózik és készít lemezeket, most úgy érzi, meg van kötve a keze.

– A bevételem egy részét vissza kéne forgatnom, de most nincs rá mód. Ki mint vet, úgy arat, ezért is félek, hogy sokáig fog tartani, mire újra egyenesbe jövök. Itthon persze ez idő alatt is dolgozgatok, Rózsás Viktória partnernőmmel egy rég elkezdett lemezt kéne most befejeznünk – mesélte a zenész.

Forrás: Blikk

Hivatalos Facebook


Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 
zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva