topbar
 
 
zeneexpressz header0022 

Ajánló

Fásy TV a youtube-on

Esemény naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
balazsfco megje01

Budapest — Változnak az évszakok, na de ennyire? Életkora és krónikus betegsége miatt a járványügyi vészhelyzet kihirdetése óta elzárta magát a külvilágtól Balázs Fecó (69), akin most kezd kiütközni a karantén drámája.

– Ilyen sok időt én még nem töltöttem otthoni száműzetésben, és egyre jobban érzem, ahogy ez a kényszerhelyzet kezdi megviselni az idegeimet. Remélem, augusztus 21-én megtarthatjuk az elmaradt tabáni koncertet, de az még további két hónap – magyarázta a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas poplegenda.

– Jól vagyok, de belátom, hogy karbantartott szívritmuszavarral is veszélyeztetettnek számítok, ezért fokozottan ügyelek, hogy betartsak minden egészségvédelmi előírást. Persze ha szabadna, már ezen a hétvégén koncerteznék. Az élő zene rajongói nem lihegnek úgy egymás nyakába, mint tették azt a focidrukkerek a múlt heti kupadöntőn. Csak a színpadon venném le a szájmaszkot, és ott aligha jönne bárki is a közelembe – tette hozzá a lírai slágerek nagymestere.

A Zeneexpressz színpadán Balázs Fecó és Fásy Ádám - az Érints meg című slágerrel.

Fecó elárulta, sokat van egyedül a budai házában.

– A nejem már bejár a munkahelyére és a felnőtt fiunknak is egyre több dolga van a külvilágban, de nagyon vigyáznak rám. Amikor másokkal érintkeznek, mindenre ügyelnek, és itthon ők sem fogadnak látogatót. Egyikünk sem örül annak, amit most át kell élnünk, de fegyelmezettek és figyelmesek vagyunk. Azt direkt nem mondom, hogy türelmesek – somolygott Balázs Fecó, aki néha otthon is távolságot tart. – A minap mesterembert fogadtam, mondtam neki, itthon vagyok, jöhet bármikor. Megértő és elővigyázatos volt, akárcsak a kertész... Csak így negyedév után már nyomaszt ez a kényszerhelyzet és a bizonytalanság. Szeretném látni a fényt az alagút végén, de még semmi sem dereng a homályban, a hetek és a hónapok meg csak telnek-múlnak – érzékeltette az Évszakok és a Csönd éve című slágerek énekes zeneszerzője. – Nem unatkozom. Sokat adminisztrálok, telefonálok, zenélek, a kertbe is gyakran kimegyek és meglepően sokat olvasok. Most, hogy van időm, azokat a könyveket veszem sorra, amelyek az évek során kimaradtak. Így nyugtatom magam.

25 éve nem dohányzik

Balázs Fecó láncdohányos volt, napi két dobozzal is elszívott, de 1995-ös szívrohama óta egyetlen cigarettára sem gyújtott rá. Sajnos a szívtájéki érszűkület így is utolérte, és érdekes módon négy éve azokat az ereit cserélték ki, amelyeket a 95-ös bypass-műtét során kapott. – Pár napja voltam kontrollon, és lekopogom, minden rendben – válaszolta.

Forrás: Blikk

Hivatalos Facebook


Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 
zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva