topbar
 
 
zeneexpressz header0022 

Ajánló

Fásy TV a youtube-on

Esemény naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
vargamiklos megje02

Budapest – Angol nyelven is meghallgatható mostantól az Európa 2020 című sláger.

Az Európa 2020 megjelenését követően az alkotók napokon belül látták, hogy ez a feldolgozás túlmutat egy „egynyári” slágeren és átlépte határainkat, még magyar nyelven is (közel húsznyelvű felirattal) nemzetközi útra indult. Ezért is fogalmazódott meg az előadókban, hogy elkészítik a dal angol nyelvű változatát, hogy az üzenete még befogadhatóbb legyen külföldön.

– Eredetileg nem is gondoltunk rá, hogy elkészítsük a dal idegen nyelvű verzióját, de olyan sokan kérték, annyi helyről érkezett visszajelzés, hogy szeretnék angolul is hallani a feldolgozást, hogy végül belevágtunk. Csarnai Borbála fordítása szerintünk fantasztikusan sikerült. Magyarországon ez a dal lett az összefogás himnusza, bízunk benne, hogy az egész kontinensen az lehet – magyarázta Nagy Szilárd, az egyik szerző és előadó.

Varga Miklósnak tetszett Nagy Szilárd és Ragány Misa ötlete, hogy a dal újra nemzetközi porondra léphessen

Az alkotók grandiózus, a Puskás Arénában vagy éppen a Budapest Operettszínházban forgatott videóklipet álmodtak meg, amelyben szerepet kapott Keresztes Ildikó énekesnő, a volt labdarúgó Király Gábor, Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház igazgatója, Mága Zoltán hegedűművész, Schobert Lara és dal eredetijét éneklő Varga Miklós is.

Az Európa című szerzemény Varga Miklós előadásában a Zeneexpressz színpadán

– Amikor először megkerestek a fiúk, hogy éppen a koronavírus-járvány kezdetén szeretnék átdolgozni ezt a dalt, természetesen igent mondtam, és nagyon jó ötletnek tartottam, mert a helyzetre kivetítve nagyon erős a mondanivalója az eredeti és ennek az új verziónak is. A sikere mindannyiunkat meglepett, hiszen már több mint 3 millióan látták, így az is természetes volt, hogy a szerzőtársam jogutódja és én magam is rábólintunk, hogy újra nemzetközi porondra lépjen. A nyolcvanas évek óta több komoly előadó is elénekelte nagy sikerrel külföldön, listákat vezetett, a dallam nem lesz ismeretlen. Amikor felkértek, hogy szerepeljek a külföldi verzió klipjében, nagy örömmel vállaltam, szimpatikus volt a kezdeményezésük. Kíváncsian várom a fogadtatást! – árulta el Varga Miklós.

Forrás: Blikk

Hivatalos Facebook


Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 
zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva