topbar
 
 
zeneexpressz header0022

Zeneexpressz ajánló

Fásy TV a youtube-on

Fásy konyha receptajánló

kordagyorgy balazsklari faceb01

Nemcsak magánéletében, hanem színpadokon is megéli a szerelmet Korda György (81), aki 63 éve lépett először közönség elé, és azóta sok érzelmes szerzeményt tett örökzöld slágerré.

– Az egész pályafutásom a romantikus dalokról szól. Vannak köztük sematikusak, de olyanok is, amelyek magasabb hőfokra tudják kapcsolni a szerelem és az összetartozás érzését. Bevallom, többször előfordult már, hogy a színpadon állva magam is elérzékenyültem – magyarázza az eMeRTon-díjas énekes, aki versként tekint a dalszövegekre, amelyeket olyan elismert szerzőknek köszönhet, mint Szenes Iván (†86), Bradányi Iván (89) vagy S. Nagy István (†81).

– Egy Szenes Iván-emlékkoncerten történt, hogy az Addig szeretnék élni csak című dal előtt úgy éreztem, néhány sort el kell szavalnom ebből a csodálatos versből: „Addig szeretnék élni csak, amíg velem leszel, de addig mindig boldogan, dacolva bármivel.” Amikor énekelni kezdtem és a közönségen végignéztem, hirtelen arra lettem figyelmes, hogy könnyek csillogtak a szemekben, és ettől magam is elérzékenyültem – idézi fel Korda. – Boldoggá tesz, hogy hatni tudok az emberekre, és hogy így is könyveltek el. Egy érzelmes titkot is elárul.

Korda György és Balázs Klári. Az énekesek szerelmén nem fog az idő, ugyanolyan boldogok, mint amikor összekerültek. Pedig nem tegnap volt

– Egyszer az is megtörtént, hogy koncert közben elsírtam magam. Épp az Unforgettable című Nat King Cole-sláger magyar változatát énekeltem duettben a feleségemmel, amikor az a közös rész jött, hogy „a szív sok mindent el tud rejteni, te nem is fogod soha sejteni, hogy nem tudlak én elfelejteni már”, akkor egyszer csak potyogni kezdtek a könnyeim. Annyira valóságosnak tűnt ez az előadói helyzet, hogy teljesen átadtam magam az érzéseimnek. Nem törölgettem a szememet, hadd hulljanak azok a könnyek! Szerencsére hangszeres rész következett, és pár másodperc alatt újra visszazökkentem – emlékezik vissza Korda.

Korda György számtalan slágerével örvendeztette meg a Zeneexpressz közönségét is

Keresztapa nélkül soha!

Rajongói kapásból tudják, de talán tisztelői is hallották már, melyik az a romantikus dal, amelyet Korda György minden fellépésén elénekel, és egy legendás gengszterfilm dallamaként vált világszerte ismertté. Ez természetesen a „Gyöngéden ölelj át (és ringass szerelem)”, amely Nino Rota (†67) zenéjére íródott és Francis Ford Coppola (80) eposza, a Keresztapa főcímdallama. – Különlegesnek érzem, hogy Váradi Zsuzsa személyében ezt a csodálatos szöveget egy hölgy írta – mondja Korda.

Forrás: Blikk

Fotó: Facebook

 

Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 

zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva